Strona główna » Nagrody

Nagrody

Na swoim koncie cukiernik ma wiele sukcesów, osiągnięć i wyróżnień. Do najważniejszych z nich należą: dwukrotne uczestnictwo w Mistrzostwach Świata Cukierników – Rimini 2004 r. i Berlin 2006 r. oraz dwukrotne Mistrzostwo Polski Cukierników – I miejsce na Mistrzostwach Polski Cukierników – juniorów – Bydgoszcz 2004 r. i I miejsce na Mistrzostwach Polski Cukierników – seniorów – Poznań 2005 r. Oprócz tego pan Mirosław jest laureatem Honorowej Odznaki za zasługi dla Polskiego Rzemiosła Cukierniczego przyznawanej przez Stowarzyszenie Cukierników i Lodziarzy Rzeczypospolitej (Warszawa 2004 r.), uczestnikiem prestiżowego konkursu o randze światowej – World Chocolate Master (Warszawa 2005 r.), który był eliminacjami do Mistrzostw Świata w czekoladzie, laureatem II miejsca w konkursie na najlepszy deser lodowy „Hit Sezonu” (Wrocław 2006 r.), zdobywcą III miejsca w finale konkursie na najlepszy deser lodowy „Hit Sezonu” (Sopot 2006 r.), I miejsca za najładniejszy tort weselny – Eurosweet (Warszawa 2006 r.) i II miejsca w konkursie na najlepszy deser lodowy „Hit Sezonu” (Wrocław 2007 r.). Talent cukierniczy Mirosława Pelczara został również uhonorowany wyróżnieniem za kreatywny udział w cukierniczym konkursie – Eurosweet (Warszawa 2006 r.) oraz wyróżnieniem za kunszt cukierniczy „Bakepol” (Kielce 2007 r.). Pan Mirosław jest również członkiem Stowarzyszenia Cukierników Karmelarzy i Lodziarzy RP, a konkursów z jego udziałem nie sposób zliczyć. – Wszystkie tytuły jakie były w Polsce do zgarnięcia to mam – przyznaje skromnie. – Cały czas mam jednak w pamięci udział w konkursie Word Chocolate Master. To był bardzo ważny i prestiżowy konkurs związany z czekoladą, do którego dostaje się światowa czołówka cukierników. Uczestnicy byli dużo starsi i bardziej doświadczeni ode mnie, więc wtedy nie mogłem z nimi rywalizować, ale już sam udział w tak prestiżowej imprezie to było dla mnie duże wyróżnienie – dodaje mistrz sztuki czekoladowej.





Artykuły:




 






 




DOCEŃ POLSKIE, TOP PRODUKT - CZEKOLADY Z LINII "Chocolate & Tea of the World"

           
 

 

 

Nota prasowa informująca o zdobyciu Godła Promocyjnego "Doceń polskie" przez czekolady z linii "Desery Świata"



DOCEŃ POLSKIE, TOP PRODUKT - CZEKOLADY Z LINII DESERY ŚWIATA

   
   
   
   


Dyplomy i wyróżnienia


                         




DOCEŃ POLSKIE, TOP PRODUKT - CZEKOLADY DO HERBATY

                 

Puchary i inne nagrody

                     

Medale

 
       
Przejdź do strony głównej
KONTAKT
  • M.Pelczar Chocolatier 38-420 Korczyna, ul. Rynek 18 woj. Podkarpackie sprzedaz@mpelczar.pl

    Obsługa Sklepu Internetowego:
    Magdalena Niemczyk
    tel +48 733 677 749
    Godziny pracy sklepu
    Pn-Pt: 7:00 – 15:00
  • +48 733 677 749
  • sprzedaz@mpelczar.pl

Prześlij nam swój adres e-mail, a my powiadomimy Cię o nowych produktach, najlepszych cenach, promocjach i wyprzedażach.

 
Copyright © 2023 | M.Pelczar | Chocolatier