Czekolady deserowe bez cukru
Oferujemy Państwu wysokiej jakości czekolady deserowe bez cukru słodzone słodzikiem. Jeszcze do niedawna mogłoby się wydawać, że czekolady bez cukru to jedynie marzenie osób dbających o swoją linię. Oferowane przez nas czekolady są słodzone słodzikami, dlatego gwarantują takie same walory smakowe, jednak mają mniej kalorii.
Wbrew pozorom, czekolada może nie tracić swojego smaku mimo, iż nie ma dodatku cukru! Wyróżniają się niską kalorycznością i ograniczoną zawartością węglowodanów. W swojej ofercie posiadamy najróżniejsze luksusowe czekolady deserowe z dodatkami lub bez. Szczególną popularnością cieszą się deserowe czekolady z owocami czy orzechami laskowymi.
Czekolady słodzone słodzikiem
Czekolady słodzone słodzikiem
Czekolady bez cukru to produkt trudno dostępny w tradycyjnych sklepach. Warto skorzystać z naszej internetowej oferty, by cieszyć się niebywałymi walorami smakowymi bez obaw o zrujnowanie swojej diety! Jedzenie czekolady ma mnóstwo zalet, dlatego nie warto z niej rezygnować. Wystarczy wybrać alternatywę, czyli czekoladę niezawierającą cukru, by zaspokoić apetyt na słodycze.
Każdy z pewnością spotkał się ze stwierdzeniem, że czekolady mają dobroczynny wpływ na zdrowie i samopoczucie. Oczywiście jest to prawda, pod warunkiem, że wybieramy czekolady wysokiej jakości, a nie te sklepowe. Czekolady ogólnodostępne przeważnie składają się z cukru z domieszką tłuszczu kakaowego. Raczej w tym przypadku nie będziemy mogli liczyć na pozytywne właściwości polifenoli. Zupełnie inaczej wygląda sprawa w przypadku wartościowych, luksusowych czekolad dostępnych w naszej ofercie. Zawierają one wysokiej jakości kakao, a w tym antyoksydanty.
Wysokiej jakości czekolady bez cukru
Wysokiej jakości czekolady bez cukru
Czekolady bez cukru składają się z masy kakaowej min. 55,5% oraz dodatków słodzących. Wśród słodzików najczęściej występują takie jak erytrol, ksylitol czy maltitol. Dzięki temu możliwe jest korzystanie z dobrodziejstw kakao, nie powodując tym samym dramatycznego skoku glukozy we krwi. Nie zrujnujemy także swojej diety.
Czekolady słodzone słodzikami mają sporo zalet. Przede wszystkim są dobre dla naszego serca. Polifenole zawarte w czekoladzie powodują obniżenie ciśnienia krwi. Regularne spożywanie czekolady zmniejsza śmiertelność z przyczyn sercowo-naczyniowych i to nawet o 50%! Czekolada dobrej jakości zawiera dużo błonnika rozpuszczalnego, żelaza, miedzi, magnezu, manganu, potasu, fosforu, cynku czy selenu.
Zalety jedzenia czekolady bez cukru
Badania potwierdzają, iż polifenole, które znajdują się w czekoladach bez cukru, mogą ograniczać uszkodzenia skóry. Zwiększają jej jędrność oraz nawilżenie. Czekolady słodzone słodzikami stanowią także bogate źródło przeciwutleniaczy. Jak zostało udowodnione, surowe, nieprzetworzone ziarna kakaowe są jednym z najlepszych przeciwutleniaczy. Czekolada poprawia także koncentrację. Kakao może dodatkowo poprawiać funkcje poznawcze u osób starszych.
W naszej ofercie znajdą Państwo rozmaite czekolady bez cukru, a oferta jest stale poszerzana. Gwarantujemy najwyższą jakość składników i wyborny smak.